Presentation styrelsen 2021

Ordförande Ebba Oljemark

  Jag har varit hästägare sedan jag var 5 år och berättade för pappa att    jag köpt grannens gotlandsruss. När jag höll på att sluta rida som  12 åring, så träffade jag Ronny Åman och Per Karlberg som fick in mig och min new forrest ponny att rida western. Mitt första paintsto köpte jag 2001, Ima Gold Digger LB och sedan dess har det fyllts på med många hästar både quarter och   paint genom åren. Jag är numera  mamma till lilla Alexander och matte till Harry, Sarge (SPB), Allie och nytillskottet Doris. Tävlar allround klasser med mina hästar och brinner mest för Hunter under Saddle och Showmanship. I bagaget har jag   flertalet SM medaljer och mina hästar har flera EM medaljer.Har suttit med i NSBAs styrelse 3 år och i SPHAs styrelse de senaste 4 åren och ser nu fram emot att vara med och jobba föreningen framåt.

 

 

Vice Ordförande Malin Strehlin

Jag heter Malin Strehlin och är 37 år gammal. Jag bor med min familj i Motala. Jag har sedan barnsben ridit engelsk ridning på hobbynivå och har sedan några år tillbaka ridit western. Under december 2018 kom en tidig julklapp, och vi har nu en 7 årig paintvallack i familjen. Att få möjlighet att ingå i SPHAs styrelse känns både spännande och lärorikt och jag tackar för förtroendet.  

  

 

Kassör Jessica Sandervig

  Jag har varit paintägare sedan 1999 och har sedan dess varit ute på tävlingsbanan. Min äldsta paint var Golds    Frosty Rebel (blev 24 år) som jag red mitt första EM med 2005 (kom hem med 1 silver och 1 lag-brons) och    har sen tävlat hennes avkomma Dannys Rebel Star och min paintvalack Larry Da Vinci med flertalet EM, SM   medaljer och High Point i bagaget. Hemma finns numera också ett 3-årigt APHA/AQHA sto, RR One Hot Cowgirl. Jag bor på vår gård utanför Uppsala och har varit med i SPHAs styrelse sedan 2006 (med 1 års uppehåll). Jag brinner för våra paintar och hoppas att vi tillsammans med medlemmarna kan få ett uppsving i landet där vi visar upp våra vackra paintar. Jag har en masterexamen från SLU i företagsekonomi med inriktning marknadsföring- & miljö och jobbar idag som ekonom på Uppsala Universitet. 

vompan

 

Sekreterare Yvonne Pettersson Lundgren

 Bor på Gotland. Har hållit på med westernridning sen -81 och var med och startade Stockholmsklubben back in the days. Har en liten selektiv avel av Paint och Quarter och ni hittar mig oftast sittandes i sekreteriatet på tävlingarna. 

   

Ledamot Inger Kvarnström

Jag är ungdomsansvarig i SPHA. Jag har hållit på med hästar i helamitt liv och älskar paintar. Bor utanför Askersund och min son Victor som tävlar aktivt för SPHA bor i Hjortkvarn. Även mig kan ni se någon gång på tävlingsbanan. Föder upp paintar i liten skala och anordnar träningar regelbundet utanför Askersund. Brinner för SPHAs ungdomar och har fått äran att vara deras lagledare två gånger under YWG - 16 och - 18. 

 

 

 

 

Suppleant Madelene (Maddis) Amberman

Jag bor med mina barn i Kalmar och har varit hästintresserad sedan jag var liten. Jag fick min första häst när jag fyllde 12, en varmblodig travare, något år senare utökades hästskaran med ett russ som jag tävlade ponnytrav med. Intresset gick senare över till westernridning och idag är jag lycklig ägare till en liten Paint dam, ”Stjärnan”. Hon är inte så gammal än och jag har inte tidigare tävlat inom western så vi har bara provat på trail-in-hand och halter klasserna än så länge. Men vi ser med spänning fram emot vad som väntar inom SPHA och kommande tävlingsår.

 

Suppleant Carolina Schwieler

Jag bor på min gård i Norrtälje med mina 2 barn, min trofasta tävlingskompis Miko som är arab och min 4åriga nya tävlingshäst Ray som är dubbelregistrerad APHA/AQHA och mina 3 taxar. Jag har tävlat och tränat westerridning i 13 år. Bland mina meeriter finns bl.a. två stycken EM guld i Western Pleasure och allround från Arab EM. Samt ett EM silver i allround, samt flertalet SM-medaljer både på egna och kunders hästar tillsammans med över 30 RM/-och KM-medaljer. Detta i klasserna Trail, Ranch Trail, Western Riding, Versitile Horse, Western Pleasure, Western Horsemanship, Showmanship att Halter och Trail in Hand. Jag tävlar och tränar även dressyr, hoppning och körning med mina araber. Jag är håller lektioner i både Western, dressyr samt för endel hoppryttare oh är utbildad instruktör i Centrerad ridning. Jag har utbildat allt från nybörjare upp till elitnivåer, unghästar såväl som läromästare.  

 

 

 

 

 

 

Sponsorer 2023