Registrering av gelding

I samband med att du kastrerar din hingst krävs en uppdatering av hästens registreringsbevis sk; "Certificate update" från Stallion till Gelding hos APHA. För att göra det lättare för dig som hästägare kan nu SPHA:s registrator Lill-lise Nyberg ombesörja denna procedur och det går till enligt följande:

 

1. Tryck ut och fyll i sida 1 i följande formulär: International Corrected Certificate Report

2. Posta det infyllda formuläret tillsammans med hästens registreringspapper (inte Hästpasset) i orginal samt ett frankerat kuvert med din egen adress och skicka till;

 

Lill-Lise Nyberg

Huggle 480

740 46 Östervåla

 

Lill-Lise stämplar registeringspappret med en av APHA godkänd GELDING-stämpel och returnerar registreringsbeviset till hästägaren i det medföljande frankerade och adresserade kuvertet.

SPHA tar inget ansvar för registreringsbeviset varför vi rekommenderar er att skicka brevet med rekommenderad post, detta gäller även det medsända frankerade kuvertet.

 

Ska du tävla kräver APHA att rätt uppgifter framgår av registreringspappret. SPHA ser detta som en service till hästägaren och uppdateringen av registreringspappret kostar inget mer än porto båda håll.

 

Hästpasset ska stämplas, dateras och signeras av den veterinär som utfört kastreringen och för er som har hästpass utfärdade genom SPHA,  finns det en speciell ruta för detta i passet på signalementsidan (s.50).

 

 

Sponsorer 2024